Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lunchen in Sittard: Ontdek de Beste Lunchplekken

Sittard, een charmant stadje in Limburg, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, gezellige markten en sfeervolle straatjes. Maar wist je dat deze stad ook een paradijs is voor lunchliefhebbers? Of je nu zin hebt in een snelle hap of een uitgebreide maaltijd, Sittard heeft het allemaal. In dit artikel nemen we je mee langs de beste plekken om te lunchen in Sittard.

1. Brasserie De Limbourg

Gelegen aan de Markt, is Brasserie De Limbourg een favoriete plek onder zowel locals als toeristen. Het stijlvolle interieur en de ontspannen sfeer maken het een ideale plek voor een gezellige lunch. Het menu biedt een breed scala aan gerechten, van klassieke broodjes tot uitgebreide salades en warme maaltijden.

Specialiteit: De Limburgse zuurvlees met friet, een lokale delicatesse die je echt moet proberen.

2. Brownies & Downies

Brownies & Downies is een bijzondere lunchroom waar inclusie en smaak samenkomen. Dit restaurant biedt werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en staat bekend om zijn heerlijke gerechten en warme sfeer. Het menu bevat een mix van gezonde salades, verse broodjes en natuurlijk hun beroemde brownies.

Specialiteit: De clubsandwich met kip, avocado en spek.

3. Bagels & Beans Sittard

Voor een moderne en lichte lunch ben je bij Bagels & Beans aan het juiste adres. Hier draait alles om de bagel, en je kunt kiezen uit tal van belegopties. Van klassiekers zoals roomkaas en zalm tot meer avontuurlijke combinaties zoals hummus met avocado. Ze hebben ook vegetarische en veganistische opties beschikbaar.

Specialiteit: De bagel met tonijnsalade en kappertjes.

4. Eetcafé de Gats

Eetcafé de Gats is een gezellig café met een uitgebreide lunchkaart. Het is de perfecte plek om even bij te komen na een ochtend winkelen of een wandeling door de stad. Het menu biedt tal van opties, van goed gevulde soep tot luxe broodjes en smakelijke tosti’s.

Specialiteit: De tosti met brie, walnoten en honing.

5. Kafee De Kup

Kafee De Kup, gelegen in het hart van Sittard, is een trendy café met een relaxte sfeer. Ze bieden een scala aan lunchopties, van klassieke eiergerechten tot moderne avocado toast. Hun barista’s zijn ook zeer bedreven, dus zorg ervoor dat je een kopje van hun speciale koffie probeert.

Specialiteit: De avocado toast met gepocheerd ei en chili flakes.

6. Brasserie Abshoven

In een voormalig klooster vind je Brasserie Abshoven, een unieke locatie voor een lunch. De serene omgeving en de historische charme maken dit een bijzonder plekje. Het menu biedt een mix van traditionele en moderne gerechten, bereid met verse, lokale ingrediënten.

Specialiteit: De huisgemaakte quiche met seizoensgroenten.

7. Sittard Café

Sittard Café is een populaire plek onder de locals en biedt een breed scala aan lunchgerechten. Van eenvoudige broodjes tot uitgebreide salades en warme maaltijden, hier is voor ieder wat wils. De vriendelijke service en de gezellige sfeer maken het een geweldige plek om te lunchen.

Specialiteit: De Caesar salad met gegrilde kip en Parmezaanse kaas.

8. Café Michiel de Ruyter

Café Michiel de Ruyter is de perfecte plek voor een informele lunch. Gelegen in een historisch pand, biedt dit café een ontspannen sfeer en een gevarieerd menu. Of je nu zin hebt in een stevige soep, een rijk belegde boterham of een smakelijke wrap, hier zit je altijd goed.

Specialiteit: De wrap met kip, pesto en gedroogde tomaten.

9. Bistrot Volte

Bistrot Volte is een elegant restaurant met een Franse twist. Het menu biedt een selectie aan verfijnde lunchgerechten, bereid met verse en hoogwaardige ingrediënten. De stijlvolle inrichting en de attente bediening maken dit een uitstekende keuze voor een wat luxere lunchervaring.

Specialiteit: De croque monsieur met ham, kaas en bechamelsaus.

10. Poppodium Volt

Voor een trendy en alternatieve lunchervaring moet je bij Poppodium Volt zijn. Dit muziekpodium biedt niet alleen concerten en evenementen, maar ook een geweldig lunchmenu. De creatieve gerechten en de hippe sfeer maken dit een unieke plek om te lunchen.

Specialiteit: De falafelbowl met hummus en geroosterde groenten.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar een gezellige brasserie, een hip café of een unieke lunchplek, Sittard heeft het allemaal. De stad biedt een breed scala aan lunchopties die voldoen aan elke smaak en voorkeur. Van traditionele Limburgse gerechten tot moderne en vegetarische opties, er is altijd wel iets nieuws te ontdekken.

Gerelateerde blogs

Ontdek gerelateerde blog die aansluiten bij jouw interesses

Geschiedenis van Sittard

Geschiedenis van Sittard: Een Reis door de Tijd

Sittard, een stad gelegen in de provincie Limburg, Nederland, heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Van zijn oorsprong als Keltische nederzetting tot zijn moderne ontwikkeling,